Wat is astrologie?

horoscoop astrologie

In onze moderne tijd van wetenschap en rationaliteit is het louter vermelden van astrologie genoeg om een breed scala aan reacties op te roepen in het hele spectrum van de samenleving. Voor veel mensen roept de term astroloog beelden op van hippies, heksen uit het Nieuwe Tijdperk, zogenaamde paranormaal begaafden of een aantal andere charlatans en bedriegers. Aan de andere kant hebben koningen en keizers door de geschiedenis hun geheime kennis van astrologie tot hun eigen voordeel gebruikt.

Tot op de dag van vandaag gebruiken politici en rechters, wereldberoemde beroemdheden, machtige zakenmensen en financiers uit New York, London tot Moskou en Hongkong nog steeds astrologie om hen te begeleiden bij het nemen van belangrijke beslissingen. Dus waar gaat astrologie allemaal over, en hoe kan deze oude wetenschap worden gebruikt om je te helpen? Lees verder om de antwoorden op deze en andere vragen te ontdekken.

Laten we eerst een paar veel voorkomende mythen en misvattingen over astrologie aanpakken.

Astrologie en horoscoop is geen magie.

Dit blijft zich herhalen: astrologie is geen magie. De wetenschap die ten grondslag ligt aan de praktijk van astrologie is gebaseerd op duizenden jaren van empirisch onderzoek, en zoals met alle goede wetenschap, blijft ons begrip van astrologie evolueren en verbeteren zoals wij dat zelf ook doen. Net zoals de alchemie de weg vrijmaakte voor de ontwikkeling van de moderne wetenschap en de algemeen gerespecteerde wetenschappelijke methode, zo zal de astrologie ook de weg banen naar een groter begrip van de energieën die het universum doordringen en hoe hun eb en vloed het aardse leven kan beïnvloeden.

Astrologie is geen new-age rage.

We hebben allemaal de tekenen gezien van die schaduwrijke tarot- en handpalm leeswinkels, en als je door Europa gereisd hebt (vooral Oost-Europa), dan heb je waarschijnlijk verschillende zigeuners en andere van dien tegengekomen die hun fortuin in de kiem smoren. Vertel- en astrologiediensten, vaak tegen exorbitante prijzen. Helaas zijn de meeste van deze mensen charlatans en fraudeurs; sommigen van hen zijn goedbedoeld maar bedrieglijk over hun eigen capaciteiten, en af en toe zul je misschien een echte astroloog vinden, maar de overgrote meerderheid van dergelijke individuen is niets anders dan verkopers van luchtkastelen en zij weten het.

Echte astrologie is een oude wetenschap die door gerespecteerde individuen wordt beoefend in de geschiedenis, waaronder tot op de dag van vandaag. Je zult geen echte astrologen vinden die hun diensten blokkeren met overdreven claims, valse beloften of gimmickachtige promoties, omdat ze eenvoudigweg niet nodig zijn. En hoewel sommige legitieme astrologen kristallen, essentiële oliën en andere natuurlijke producten verkopen, zou je de meesten van ons binnen een straal van een New Age-winkel niet vinden. Velen van ons zijn artsen, advocaten, leraren of professionals op andere gebieden, en astrologie is gewoon een ander aspect van ons leven.

Astrologie is niet gebaseerd op bijgeloof.

Veel van de verwarring over de vraag of astrologie al dan niet een legitieme wetenschap is, vloeit voort uit het feit dat astrologen historisch veel gebruik hebben gemaakt van symboliek en allegorie om hun begrip te communiceren over hoe de positie van de sterren het aardse leven beïnvloedt.

Moderne astrologen gebruiken nog steeds veel van dezelfde terminologie en symboliek omdat de moderne wetenschap de astrologie nog moet inhalen. We beginnen nu pas te studeren en begrijpen de impact van dingen zoals massale coronale uitwerping van de zon en hoe ze het leven hier op aarde beïnvloeden; het is geen verrassing dat we nog niet eens zijn gaan begrijpen hoe de elektromagnetische golven en radioactieve energieën van andere sterren het leven hier kunnen beïnvloeden.

Astrologie is niet eenvoudig.

Dit is een beetje een tweesnijdende statement. Aan de ene kant zijn de principes die ten grondslag liggen aan de praktijk van astrologie vrij eenvoudig en gemakkelijk te bevatten; maar aan de andere kant, kijk eens naar de nachtelijke hemel de volgende keer dat je weg bent van de stad en in de vrij natuur bent! Om de meest nauwkeurige metingen van elke astrologische kaart te krijgen, zijn er meestal twee of drie dozijn verschillende aspecten en relaties om naar te kijken en rekening te houden, en dit maakt astrologie complex en moeilijk, vooral als je de meest nauwkeurige en gedetailleerde resultaten wilt .

Denk aan de koningen en keizers die ik noemde, evenals de politici, beroemdheden en marktvormende financiers over de hele wereld. Welnu, een deel van de reden waarom ze astrologie in hun eigen voordeel kunnen gebruiken, is omdat ze het zich kunnen veroorloven te betalen voor de diensten van ervaren astrologen. Wanneer een sterke zakenman in India een goede datum voor zijn bedrijfsverkoper wil vinden, kan de astroloog die hij inhuurt van enkele dagen tot meerdere weken duren om de meest geschikte tijd te selecteren. Goede astrologie kost tijd en moeite, omdat er veel planeten, sterren en hemellichamen zijn, evenals hun posities en relaties met elkaar, die overwogen moeten worden.

Astrologie zal je problemen niet voor je oplossen.

Veel mensen hebben de neiging zich tot de astrologie te wenden wanneer ze hulp willen bij het oplossen van hun eigen problemen, of wanneer ze op zoek zijn naar een gemakkelijke manier om aan hun ontberingen te ontsnappen. Helaas is dat niet de manier waarop astrologie echt werkt. Wat astrologie kan doen, is je helpen meer informatie te verzamelen over een situatie, vooral met betrekking tot verborgen of onzichtbare krachten die mogelijk an het werk zijn. Dit is waarom ik astrologie een gereedschap noem, en zoals elk gereedschap kan het gebruikt of misbruikt worden; het beste gebruik van astrologie is om u te helpen beter geïnformeerde beslissingen en keuzes te maken.

En tot slot, een zeer belangrijke factor die je nooit zou moeten vergeten:

Alle astrologie is niet hetzelfde.

Hoewel er enkele basisprincipes en oefeningen zijn die alle astrologen doorgaans volgen (we werken tenslotte allemaal met dezelfde sterren), zijn er veel verschillende takken van astrologie. Horary astrologie en geboorte astrologie zijn twee van de meest populaire en bekende praktijken, maar er is ook keuze astrologie, zonneteken astrologie en geomantie, onder andere.

Als je meer komt te weten over je eigen persoonlijkheid en psychologie, en over de verschillende natuurlijke energieën en krachten die mogelijk in je leven werkzaam zijn, wil je meer te weten komen over je geboorte en astrologie. Aan de andere kant, als u op zoek bent naar meer informatie over een situatie (of hij nu ‘houdt van mij?’ Of ‘waar heb ik mijn sleutels achtergelaten?’ Of iets heel belangrijks, zoals ‘wanneer zou ik moeten trouwen?’) dan heb je horoscoop astrologie nodig.

Bron:
Zodiac Horoscoop

Geef een reactie