Voordelen van VoIP voor het MKB

VOIP MKB

Over ongeveer 1,5 maand verdwijnt het ISDN-netwerk. Dat betekent dat bedrijven die nu nog gebruik maken van een analoge netwerk haast moeten maken om over te stappen. We zitten momenteel in een tijd van digitalisering waarbij bijna alles via de cloud gaat. Waarom zou je dan niet meteen de telefonie integreren in de cloud?

VoIP voor het MKB

Als ondernemer in het MKB heb je nog veel te maken met direct contact met je klanten, prospects of leveranciers. VoIP maakt aandacht voor deze doelgroep werkelijkheid. VoIP telefonie gaat namelijk verder dan alleen een telefoongesprek. VoIP telefonie biedt meer mogelijkheden t.o.v. analoge telefonie en is daardoor erg interessant voor MKB-bedrijven. Maar wat zijn de exacte voordelen van VoIP telefonie voor het MKB?

De voordelen van VoIP

Naast het feit dat VoIP een stuk voordeliger is, biedt VoIP nog meer voordelen. We zullen enkele voordelen op een rijtje zetten:

  1. De kwaliteit van de telefoongesprekken zijn een stuk beter t.o.v. analoge telefonie. Vanwege de opkomst van sneller internet is de kwaliteit van de spraak een enorme verbetering! Bij VoIP is bijvoorbeeld HD bellen mogelijk.
  2. Altijd & overal bereikbaar. Werken via de cloud heeft flexibiliteit als grote voordeel. Zo ben je als onderneming altijd bereikbaar zolang er maar internetverbinding aanwezig is. Zowel op mobiel als op de vaste telefoon op het kantoor.
  3. Uitgebreid arsenaal aan functionaliteiten. VoIP telefonie biedt veel interessante functies voor het MKB om de communicatie naar een nog hoger level te brengen. Denk hierbij aan wachtmuziek, presentielijsten, groepsgesprekken, keuzemenu’s, automatische gespreksopnames ect.
  4. Integraties met CRM-systemen. VoIP telefonie kan simpel geïntegreerd worden met een CRM-systeem. Deze integratie zorgt voor een verbeterd management tussen o.a. accountmanagers, verkoop, klantenservice of leveranciers doordat inkomende gesprekken direct geregistreerd worden.

Maak jij als MKB-ondernemer nog geen gebruik van VoIP telefonie? Profiteer van de interessante voordelen en geef de eindgebruiker nog meer aandacht!

Geef een antwoord