Online daten wordt een nichemarkt

eharmony

Op het internet op zoek gaan naar een partner: het wordt stilletjes aan de meest ‘geliefde’ manier om je soulmate te vinden. Er zijn heel wat mogelijkheden om op zoek te gaan naar een partner vanachter een computer – of smartphone scherm. De interesse in klassieke datingsites blijft groeien, maar ook online spelletjes en chatrooms worden populairder. Het wordt makkelijker en makkelijker om heel gericht naar de juiste partner te zoeken door het grote aanbod aan gespecialiseerde datingsites: de kans is op dit moment hoger dat je een gelijkgestemd iemand vindt online dan op cafe…

Tinder nog steeds het populairst

Wij zetten even de populairste mogelijkheden op een rijtje. De aller populairste app, hoewel het meest gebruikt door jongeren, blijft Tinder. Met Tinder ben je voor je het weet aan de praat en misschien zelfs op date – maar of je hiermee de liefde van je leven zal vinden, is nog maar de vraag. Tinder selecteert enkel op afstand en jij kan als gebruiker enkel selecteren op uiterlijk en leeftijd, dus je bent wel even aan het swipen als je kieskeurig bent. De app is dan ook gratis.

Maar neem je de jacht heel serieus, ben je beter af met een website als eHarmony. eHarmony neemt online dating heel erg serieus en nam zelfs een patent op hun Compatibility Matching System. 35 jaar lang hebben ze aan hun vragenlijst gewerkt en deze site matched je dan ook met iemand die van karakter echt bij je past, als je wat tijd wil steken in het beantwoorden van hun persoonlijkheidstest. Uiterlijk is hierbij minder belangrijk, dus als je op zoek bent naar je Griekse god of godin kan je maar beter beginnen aan een goed dossier voor BeautifulPeople.com. Op deze datingsite moet je toegelaten worden door de andere leden, die je beoordelen op basis van je uiterlijk. De site staat erom bekend leden die verdikken onverbiddelijk te wissen. Misschien wat oppervlakkig als je gaat voor een langdurige en duurzame relatie.

Gericht op zoek

Gelukkig zien we een evolutie in de datingwereld, waarbij er met iedereen rekening wordt gehouden. Er zijn datingsites die selecteren op basis van je persoonlijkheid, interesses en uiterlijk en dan heb je er ook nog die op basis van smaak mogelijke wederhelften voorschotelen. Het wordt enkel maar makkelijker iemand te vinden die op éénzelfde lijn als jij zit. Tastebuds.fm bijvoorbeeld kiest voor jou partners uit op basis van je muzieksmaak. Kan je onmiddellijk als eerste date een concertje meepikken!

Nu, als dating sites niet je ding zijn, of je liever iets anoniemer op zoek gaat, kan je je nog altijd aan online spelletjes of chatrooms wagen. Je kan je eigen avatar kiezen, een nieuwe naam verzinnen en spontaan in gesprek gaan met de andere spelers. Vaak hebben online games bijhorende chatrooms waar je makkelijk en anoniem je gevoelens de vrije loop kan laten gaan. Het is in ieder geval wel duidelijk dat je het geluk een handje kan helpen door online op zoek te gaan naar de liefde.

Bezoek de website