Misbruik van ontslagrecht

Ontslagrecht

Wanneer je zonder geldige reden op straat bent gezet door je werkgever komt dit vaak als een hard gelach binnen. Je voelt je niet bepaald serieus genomen en je weet diep van binnen dat er misbruik van ontslagrecht is gemaakt, maar hoe kun je hier tegenin gaan en wat zijn de regels rondom het ontslaan van personeel in bijvoorbeeld een proeftijd?

Ontslagen wegens ziekte

Het komt helaas toch nog te vaak voor dat werknemers ontslagen worden terwijl men bijvoorbeeld ziek blijkt te zijn. Dit mag, mits de werknemer nog in zijn of haar proeftijd zit opgegeven worden als reden. Maar stel je bent je proeftijd voorbij dan mag een werkgever dit niet als reden opgeven bij het geven van het ontslag. Tevens mag een werkgever een werknemer niet ontslaan op grond van discriminatie (denk hierbij aan ras). Toch komt het voor. Ben jij slachtoffer van een van deze twee redenen? Neem dan per direct contact op met een advocaat, rechtsbijstand en vakbond. Noteer alle communicatie met je inmiddels ex-werkgever en laat een specialist je bijstaan. Een kantonrechter zal uiteindelijk de uitspraak doen of je ontslag rechtvaardig is en of er sprake is van een eventuele financiële compensatie.

Op www.arbeidsovereenkomstvoorbepaaldetijd.nl vind je meer informatie omtrent de rechten en plichten bij een arbeidsovereenkomst voor zowel werkgevers als werknemers.

Geef een reactie