Een hotel boeken voor een eerlijke prijs

hotel in hilversum

De tijd is weer aangebroken om op zoek te gaan naar een hotel voor een betaalbare prijs. In januari wordt je standaard doodgegooid met diverse aanbiedingen waardoor het lijkt alsof je nu direct moet gaan boeken. De beste prijzen vind je naar zeggen in deze maand. Toch blijven hotels over het algemeen vrij duur. Eigenlijk is dat helemaal niet zo vreemd en dat ga ik je uitleggen in deze blog. Een goede en solide basis voor een hotel boeking leg je namelijk neer in de fase waarin je het hotel daadwerkelijk gaat boeken. In deze blog zal ik je uitleggen waarom hotels onnodig duur zijn en wat we er samen aan kunnen doen om deze prijzen lager te krijgen en minder te betalen voor je hotelovernachting.

Vergelijkingssites

Dit soort sites pretenderen natuurlijk dat ze de allerbeste aanbiedingen hebben en daardoor het goedkoopst zijn. Voor de consument lijken dit soort websites fantastisch. Een goede aanbieding sla je natuurlijk niet zomaar af. Hoe onlogisch het ook klinkt, juist door dit soort websites betaal jij onnodig veel voor je hotel overnachting. Lastig is dat zeker. Dit komt doordat hotels standaard een bepaalde marge af moeten staan aan dit soort sites. Logischerwijs wordt dit doorberekent aan de consument. Daarnaast mag een hotel geen andere prijzen voor op zijn eigen website. Zij mogen hun diensten dus niet goedkoper aanbieden op hun eigen site, het gevolg: te hoge prijzen voor overnachtingen.

Hoe boek je dan?

Wanneer wij met zijn allen nu iets meer gaan boeken via hotel websites zul je zien dat dit soort vergelijkingssites de grip op de markt al snel verliezen. Logischerwijs zorgt dit ervoor dat prijzen weer kunnen gaan zakken en je meer echte aanbiedingen zult gaan krijgen. Sowieso is het boeken via de hotel website of het bekijken van de hotel website een uitstekend idee. Een hotel mag namelijk niets aan de basis prijs doen, ze mogen wel korting geven op extraatjes. Zo geeft dit hotel in Hilversum nu 20 procent korting op het ontbijt, maar alleen wanneer je boekt via de website van het hotel zelf. Dat is dan toch weer mooi meegenomen.

Fijne vakantie!

Ik wens je een ontzettend fijne vakantie en hoop dat de tips uit deze blog je hebben geholpen bij de zoektocht naar een betaalbaar en goed hotel. Vergelijkingssites zijn trouwens prima te gebruiken wanneer je op zoek bent naar reviews of foto’s. Gebruik ze echter wat minder wanneer je een hotel wilt gaan boeken.

Geef een reactie