Heb je hulp nodig?

Heb je hulp nodig?

Kleine of grote problemen, we moeten het zien op te lossen

Zeg nu zelf, ken jij iemand die geen problemen heeft? Ik niet. Gelukkig zijn kleine problemen  wel op te lossen. Maar wat nu als je niet meer over straat durft. Of dat je alleen nog maar kan denken aan je schulden. Dat je zo eenzaam bent dat het leven eigenlijk geen zin meer heeft. Of je bent seksueel misbruikt en kan er met niemand over praten.
En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te geven.

Problemen heeft iedereen

Hulp zoeken

Het is niet gemakkelijk om hulp te zoeken. Waar moet je naar toe? En wil je dat wel, het is erg moeilijk om tegen een vreemde te vertellen over je privé leven. Misschien is het dan een goed idee om eerst te proberen om te praten met iemand in je omgeving, een persoon die je vertrouwd. Het is zo ontzettend belangrijk om niet door te blijven lopen met alle zorgen. Uit ervaring weten we dat zorgen niet vanzelf weg zullen gaan.

Wat voor hulp krijg je vaak.

Meestal krijg je te maken met maatschappelijk werk, een psycholoog, de huisarts en de instelling die je met andere zaken bijstaat. Dit betekend dat je jouw verhaal vaak meerdere keren zal moeten vertellen. Dit boezemt misschien angst in, maar je hoeft echt niet in detail te treden. De hulpverleners hebben zwijgplicht en gaan voorzichtig te werk. Mocht het voorkomen dat je een hulpverlener niet aardig vindt dan kan je altijd om iemand anders vragen. Voor jou moet het goed zijn, je veilig voelen.

Heb Je Hulp Nodig
Een website voor mensen met de meest uiteenlopende problemen. Je kan hier vrij praten op een besloten forum.

Seksueel misbruik
Een website voor slachtoffers van Seksueel misbruik en teven ook voor de ouders

Slachtofferhulp
Een website voor iedereen die iets heeft meegemaakt of mee maakt wat zijn/haar leven beïnvloed.

Zet de eerste stap naar een beter leven en zoek hulp, net als ik zelf heb gedaan. Als je denkt ik ben ik sterk genoeg, ik kan je verzekeren dat je dat wel bent.

Heel veel sterkte met de volgende stap.

Geef een reactie