Grote maten herenkleding praktisch maar ook fashion!

Grote maten

Een broek waar geen model aan zit, een t-shirt wat lijkt op een aardappelzak en de houthakkers blok waaruit elk overhemd blijkt te bestaan. Een saai en lelijk imago lijkt eraan grote maten herenkleding te blijven kleven, maar is dat eigenlijk nog wel terecht?

Kleding in een grotere heren maat moet uiteraard vooral praktisch zijn, maar tegenwoordig lijkt het tij te keren en is er ook voor deze ‘grotere mannen’ ook modieuze fashion te verkrijgen.

De praktische kant grote maten

Dat grote maten herenkleding praktisch moet zijn en hierdoor een hoog draagcomfort met zich mee gaat brengen is wel erg belangrijk om te noemen. Omdat het lichaam vaak toch net iets anders gevormd is en het iets minder gemakkelijk een standaard broek of overhemd goed passend zal zijn, is er bij de kleding in de grotere maat een aantal aanpassingen gedaan. Als je bijvoorbeeld de grote maten jeans heren neemt die zijn vaak voorzien van een elastische tailleband waardoor de jeans voor deze heren net iets beter past om de heupen.

Ook als het gaat om de keuze van een overhemd zijn er een aantal praktische punten te noemen, zo kun je het beste kiezen voor een rustig patroon als je graag een overhemd zou willen met een gepatroneerd overhemd. Ook is het van belang dat je kiest voor een overhemd dat lang genoeg is, meestal zijn de grote maten heren overhemden door de fabrikant hierop al aangepast zodat het overhemd niet telkens uit de broekrand glipt.

Modieuze fashion in de grote maten

Gezien een aantal aanbieders op het internet, waar je een goede partij kunt vinden voor grote maten heren zoals bijvoorbeeld Bigmensfashion is het assortiment zeker modieus te noemen. De jeans hebben trendy wassings en mooie toegesneden modellen dus geen grote rechte saaie jeans, de overhemden hebben fraaie patronen waarmee leuke outfits te combineren zijn. Ook hebben zij zelfs voorbeelden op een shop the look staan waarbij je eenvoudig kunt zien hoe het kledingstuk op een groter lichaam lijkt. Ja, saai en lelijk lijkt echt verleden tijd te zijn en er mag gesproken worden over modieuze fashion in deze branche.

Geef een reactie