Gratis Backlinks tools

Bij een goede SEO strategie is Linkbuikding onmisbaar. Om je website goed te optimaliseren moeten de volgende drie aspecten kloppen: de techniek, de content en de populariteit, ook wel autoriteit genoemd. Wanneer uw domein door veel websites gelinkt wordt, zullen zoekmachines uw domein zien als een goede content aanbieder. Dit zorgt ervoor dat je website hoog scoort in de zoekresultaten. Makkelijk gezegd dan gedaan natuurlijk. je kunt dus niet willekeurige links plaatsen en er van uit gaan dat je website hoog gaat scoren. Als je backlinks met hoge autoriteit plaatst beschouwen zoekmachines je website als expert en betrouwbaar.

gratis backlink tools

Zoekmachines kunnen goed inschatten of de links relevant zijn of niet. Ze kijken naar de inhoud van de pagina’s die gelinkt zijn en de gebruikte zoekwoorden. In de uitgaande link van de website die de link plaatst en in de inhoud van website waar de link op uitkomt moeten de zoekwoorden terugkomen. Goede backlinks verzamelen is dus geen eenvoudig proces. Je kunt gebruikt maken van backlink analyse tools om erachter te komen welke websites voor jou interessant zijn. Ook kun je kijken wat je concurrentie doet qua linkbuilding. Wil je zelf aan de slag met linkbuilding? Wij hebben de beste gratis backlink tools op een rijtje gezet!

Gratis linkbuilding tools

Als je zelf aan de slag gaat met linkbuilding is het belangrijk om te meten wat de autoriteit van de andere website is. Er zijn online veel backlink tools te vinden, dit maakt het lastig om in te schatten welke accuraat zijn. Dit zijn de vijf beste linkbuilding tools waar wij graag mee werken;

  • Linkody
  • Moz Link Explorer
  • OpenLinkProfiler
  • Serpstat
  • Ahrefs

Linkody

Linkody is een gratis backlink tool dat de top 100 beste backlinks van uw domein weergeeft met de bijbehorende anchor tekst. U kunt twee unieke domeinen per week invullen als u de tool gratis wilt gebruiken. De tool biedt ook een 30 dagen gratis trial aan waarbij u meerdere opties kunt inzien.

linkody backlink tool

Moz Link Explorer

Moz is een SEO tool met vele opties. Sinds kort hebben zij de Link Explorer toegevoegd waarbij u het backlinkprofiel kan inzien van het domein wat u invult. Wanneer u een gratis profiel aanmaakt kunt u 10 domeinen per maand analyseren. U krijgt onder andere de domein en pagina autoriteit te zien, het aantal gelinkte domeinen en backlinks.

gratis moz linkbuilding

OpenLinkProfiler

OpenLinkProfiler is de gratis versie van SEOprofiler. Deze gratis tool laat link gegevens zien van het domein wat u invult. Ook kunt u de “Link Influence Score” zien van een website. De link score wordt berekend op basis van kwaliteit en het aantal links dat naar een website verwijst.

openlinkprofiler tool

Serpstat

Serpstat is een gratis growth hacking tool voor SEO, PPC en content marketing. Deze gratis backlink tool is zeer uitgebreid vergeleken met andere gratis tools. Zo kunt u bijvoorbeeld het aantal domeinen dat naar uw website refereert zien, de follow/nofollow links, nieuwe en verloren links, het gebruik van anchorteksten en de waarde van een website bekijken. Ook kunt u de backlink geschiedenis van uw website inzien. Wanneer u registreert op de website, heeft u toegang tot meer opties en kunt u 30 zoekresultaten per dag bekijken.

Serpstat gratis tool

Ahrefs

Arhefs is een hele bekende SEO alles-in-1 tool. Sinds kort heeft Ahrefs ook en gratis functie. Deze functie is de Backlink Checker. Deze functie geeft een overzicht van de beste 100 backlinks van een website. Ideaal als u het backlinkprofiel van uw concurrenten wilt inzien. Daarnaast geeft deze functie ook aan hoeveel backlinks een website heeft en van hoeveel domeinen deze backlinks afkomstig zijn. De Backlink Checker laat ook de top 5 anchors en pagina’s van een website zien. Deze tool is erg accuraat, alleen laat de gratis versie niet alle data zien. Als u alleen het aantal backlinks wilt inzien, dan is deze tool zeker aan te raden.

ahrefs gratis backlink checker

Welke gratis tool is nu het beste?

Door het hoge aanbod gratis linkbuiling tools kan het soms lastig zijn om de beste tool te vinden. Beseft u zich wel dat geen enkele betaalde of gratis backlink checker alle backlinks laat zien. Zie het meer als een manier om een beeld te krijgen van de situatie. Benieuwd naar welke tools wij graag gebruiken? U vindt ze hieronder:

  • Serpstat
  • Ahrefs Backlink Checker

We zijn erg verrast over de gratis linkbuilding tool Serpstat. De tool laat veel data zien, meer dan andere gratis backlink tools. U kunt uw backlink geschiedenis inzien, zien wanneer u backlinks erbij heeft gekregen en welke er verloren zijn. Ook kunt u bekijken welke anchors het meest worden gebruikt.

Onze grote favoriet is echter Ahrefs. Ahrefs is een all-in-1 SEO tool dat veel wordt ingezet door grote bedrijven, hierdoor heeft deze tool ontzettend veel data tot zijn beschikking. Hierdoor is deze tool erg accuraat en kunt u goed uw situatie inschatten. De gratis versie is niet heel uitgebreid, maar laat toch voldoende informatie zien. Als u het budget heeft, dan raden wij aan om de betaalde versie van Ahrefs te gebruiken. Hiermee kunt u uw concurrentie op het gebied van SEO net een stapje voor zijn. ?

Ben jij al bezig met [linkbuilding]? Linkbuilding is namelijk nog steeds onmisbaar in een goede SEO strategie. Wij hebben de beste [gratis linkbuiling tools] voor jou op een rijtje gezet! Je leest onze [5 favoriete] op ons blog. 

#linkbuiling #gratistools #SEO

Gratis linkbuilding tools

Geef een reactie