FTTH

infratel ftth

Er is een nieuwe trend in opkomst. Dit is de FTTH trend. Als we dit een beetje vrij vertalen is dit de verbinding van glasvezel tot aan de woning. Dit is vaak het laatste stukje verbinding vanaf de wijkverdeler naar de huiskamer. Ook gebeurd dit wel eens bij een bedrijf. Maar daarover straks meer. Het is simpelweg het laatste stukje verbinding van de verdeler naar de woonkamer.

De techniek achter FTTH

De verbinding van glasvezel wordt gemaakt via een verbinding van FTTH. Het stukje wat vernieuwd wordt aan deze verbinding is dat dit laatste stukje ook voorzien is van glasvezelverbinding. In een enkel geval is er zelfs een glasvezelverbinding mogelijk die een downloadsnelheid heeft tot wel 10 Gbits iedere seconde. We maken onderscheid in de verschillende technieken. Zo hebben we glasvezel die loopt tot aan de wijkverdeler kast. U moet het eigenlijk zo zien dat we alle stukken van de kabel hebben opgedeeld. Na een bepaalde afstand zit een verdeler of ander centraal punt die er voor zorgt dat de energie gecentreerd wordt. Deze energie wordt dan weer verder gestuurd naar het volgende centrale punt. Uiteindelijk komt de nodige energie uit in de woning van de persoon.

Hoe wordt dit verdeeld

Alle energie wordt goed verdeeld onder de centrale punten en onder de woningen. Dit is het voordeel van FTTH en deze proberen we zo goed mogelijk voor u inrichten. Een andere variant is de fiber die uitkomt bij een bedrijfspand. Dit werkt vaak weer anders omdat er veel meer energie en druk staat op dit netwerk.

Geef een reactie