Frezen Vloerverwarming

vloerverwarming

Steeds meer mensen kiezen een vloerverwarming over een ouderwetse wandverwarming. Dat is zo gek nog niet, want het hebben van een vloerverwarming heeft veel voordelen. Ten eerste is het onzichtbaar en neemt het geen zichtbare ruimte in beslag. Ook wordt de oppervlakte gelijkmatig verwarmd, zodat u in elke hoek van uw huis lekker kunt genieten van de warmte die de vloerverwarming afgeeft. Het belangrijkste voordeel is dat je nooit meer last van je koude voeten zult hebben wanneer je door het huis loopt. Alle seizoenen door heerlijk thuis zitten met een aangename kamertemperatuur.

Vloerverwarming

Hoewel heel veel mensen denken dat het een heel karwei is om een vloerverwarming aan te leggen, kunt u dat ook gemakkelijk voor u laten doen. Denk bijvoorbeeld aan Unique Vloerverwarming in Leerdam. Met hun vakman en kennis, leggen zij een elektrische vloerverwarming aan dat geschikt is voor elke type ondervloer. Dat doen zij volgens twee primaire methoden: frezen in beton en binden op matten. De eerste methode houdt in dat er sleuven in de vloer gemaakt worden waar de vloerverwarming wordt geplaatst. Daarna worden deze sleuven opgevuld door cementpap. Uitzettingsvoegen worden eventueel tijdens dit proces toegevoegd, wat de beton de ruimte geeft om uit te zetten. De andere manier van het leggen van een vloerverwarming is het binden op matten. Deze methode wordt vaak gebruikt voor nieuwe woningen. In tegenstelling tot het frezen in beton, wordt er bij vloerverwarmingsmatten geen sleuven in de dekvloer gemaakt. In deze situatie worden verwarmingsslangen ingebonden op stevige matten van gegalvaniseerd staal. Hierdoor zijn de matten roestbestendig en duurzaam. De vloerverwarming wordt vervolgens afgewerkt en kunt u overgaan tot het kiezen van een vloerbedekking op je dekvloer.

Hoewel het frezen van een vloerverwarming dus een heel proces is, wordt het wel binnen een paar dagen voltooid door een team van vakmensen, zodat u zo snel mogelijk kunt genieten van uw eigen vloerverwarming.

Geef een reactie