Boodschappen bestellen? Bestel een maaltijdbox!

maaltijdbox

Bestel jij tegenwoordig je maaltijdbox of boodschappen al via internet. Dan ben je niet de enige. Veel Nederlanders hebben de weg naar online boodschappen bestellen al gevonden. Echter, is het wel zo gemakkelijk? Dit artikel gaat in op het bestellen van producten bij je supermarkt. Gewoon via internet. Een aantal winkels wordt behandeld, en er wordt tevens een onderzoek gepresenteerd naar de populariteit van boodschappen bestellen in Nederland.

Boodschappen bestellen bij Albert Heijn

Ruim dertig franchiseondernemers van Albert Heijn zijn een bezorgdienst begonnen die concurreert met die van het Zaanse hoofdkantoor, zo meldt vakblad Distrifood. De ondernemers laten klanten hun boodschappen via de website AH-Boodschappen.nl bestellen, met de mogelijkheid om deze thuis te laten bezorgen. Tot voor kort werd de website alleen gebruikt voor bestellingen die op de pick-uppoints van aangesloten supermarkten kunnen worden afgehaald. De franchiseondernemers varen met de eigen bezorgdienst een eigen koers. AH-klanten kunnen ook kiezen om via AH.nl producten van de Ahold-formules Albert Heijn, Etos en Gall & Gall thuis te laten bezorgen. Je kunt bijvoorbeeld een maaltijdbox (allerhande) bestellen via de webshop van de AH. Een Maaltijdbox bestellen kost je slechts enkele minuten.

Online bestellen bij helft Spar-winkels

Spar sloot met ingang van januari weer 14 winkels toe aan de webwinkelservice Spar Online. Daarmee komt het totaal op 130 buurtsupers, de helft van het totale Spar-winkelbestand. De landelijke dekking wordt zo steeds groter, meldt de buurtsuperformule in een bericht. Alle artikelen uit Spar-winkels aangesloten bij Spar Online, zijn in de webwinkelomgeving beschikbaar. Klanten kunnen de bestelde boodschappen in de winkel ophalen of thuis laten bezorgen door de lokale ondernemer. Spar rekent geen extra kosten voor afhalen en maakt thuisbezorgen gratis vanaf 50 euro. Online kan naast de dagelijkse boodschappen ook de Spar-maaltijdservice Eet Smakelijk! Besteld worden, meldt de organisatie. Eet Smakelijk! Is een selectie verse kant-en-klaarmaaltijden, soepen, salades en toetjes, waarmee Spar inspeelt op ‘de groeiende groep ouderen die zelfstandig woont, graag iets lekkers eet, maar zelf niet meer kan of wil koken’. Dit kan worden gezien als een maaltijdbox.

Bestellen en afhalen niet populair in Nederland in vergelijking met Duitsland

Alle initiatieven ten spijt, de Nederlander is niet in voor click & collect: online bestellen en offline ophalen. Uit cijfers van Forrester Research blijkt dat bijna de helft dit nog nooit heeft gedaan, één van de hoogste percentage in heel Europa. Alleen Duitsers bestellenminder online om het later af te halen. De roep om online initiatieven te ontplooien is groot. Ze zijn er wel erg gek van de maaltijdbox. Toch blijkt uitonderzoek van Forrester Research dat het click & collect systeem niet erg in trek is onder Nederlanders. Zeventig procent zegt dit helemaal niet of vrijwel nooit te doen. Slechts elf procent zegt deze bestel- en lever optie altijd te gebruiken wanneer die wordt geboden. Europa’s gemiddelde ligtop 46 procent ‘nooit’ en 37 procent die voor ‘soms’ en ‘vaak’ kiest.

Bestel jij je boodschappen al online? Misschien vind je het onhandig, of misschien ben je na het lezen van dit artikel juist wel enthousiast geworden om een maaltijdbox te proberen. Kijk gewoon eens op de website van jouw supermarkt om de mogelijkheden te ontdekken.

Bezoek de website

0 thoughts on “Boodschappen bestellen? Bestel een maaltijdbox!

Geef een reactie